چگونه رياضي را بهترياد بگيريم:

اگر قرار باشد، ضمن مطالعه درسهاي رياضي، يا ضمن گوش دادن به درس معلم و يا بعد از آن كه مساله‌اي را حل يا قضيه‌اي را ثابتكرديم، همچنان در "شك" باقي بمانيم و فرض را بر اين بگيريم كه ممكن است همهاينها نادرست باشند، آيا اعتماد خود را نسبت به رياضيات (و بطور كلي دانش) از دست نمي‌دهيمو دچار نوعي سرگرداني فكري نمي‌شويم، ... اگر "شك" نبود، رياضيات ، در همانمرحله‌هاي نخستين خود منجمد مي‌شد. و البته ، نه تنها رياضيات ، كه معرفت و فرهنگ آدميرشد نمي‌كرد و در همان شرايط ابتدايي خود باقي مي‌ماند. اگر به نظريه ارسطو ، دربارهسقوط آزاد جسم شك نمي‌كردند و كساني پيدا نمي‌شدند كه جرات كنند و بگويند "ممكناست، معلم اول و استاد بزرگ ، اشتباه كرده باشد" قانونهاي سقوط آزاد جسم كشف نمي‌شد.

روشيادگيري در كلاس

وقتي در كلاس ، جذب سخنان دبير خود شده‌ايدو همه "هوش و حواس" شما متوجه حرف‌هاي اوست، تقريبا هيچ صداي ديگري را نمي‌شنويد،در حالي كه سروصداي كم و بيش يكنواخت بازي بچه‌ها در حياط مدرسه و يا عبور اتومبيلهادر خيابان ، به طور دايم وجود دارد. ولي اگر به سخنان دبير خود بي‌علاقه باشيد، باآن كه موج‌هاي حاصل از صداي او به گوش شما مي‌رسد، آنها را نمي‌شنويد. در زبان فارسيضرب‌المثل جالبي وجود دارد كه: "با يك دست نمي‌توان دو هندوانه برداشت".يعني به طور هم زمان و با هم ، نمي‌توان دو كار را انجام داد. همين اصل روانشناسي استكه بايد ضمن يادگيري ، مورد توجه قرار گيرد. به چه منظور به مدرسه مي‌رويد؟ چرا دركلاس درس حاضر مي‌شويد؟ مگر نمي‌شود، آن چه را كه مي‌خواهيد و علاقه‌منديد، ضمن مطالعهو پيش خود به دست آوريد

   حقيقت اين است كه همه چيز را نمي‌توان در كتاب درسي و يا كتاب ديگر پيدا كرد.گذشته از اين ، ضمن پرسشهاي دانش‌آموزان و يا بيانهاي درست و نادرستي كه از زبان دانش‌آموزانجاري مي‌شود، خيلي چيزها مي‌توان آموخت.

   هنوز عادت نشده است كه معلمان و نويسندگان كتابهاي درسي يا كمك درسي ، سعي كنندهمه تجربه‌هاي دوران طولاني كار خود را به روي كاغذ بياورند و در اختيار ما بگذارند.

   شركت در كلاس ، روش يادگيري جمعي و راه كار اجتماعي و گروهي را به مي‌آموزد.بويژه در زمان ما ، براي پيشرفت دانش نمي‌توان تنها به تلاش‌هاي فردي متكي بود. دربرخورد انديشه‌ها و در كارهاي ويژه‌كاران است كه انديشه‌هاي نوپديد مي‌آيد و راه برايعبور از دشواري‌ها باز مي‌شود.

   اگر عادت كرده‌ايد وقتي معلم درس مي‌دهد، با عجله (و به طور طبيعي ، بدون فكر)،همه گفته‌ها و نوشته‌هاي او را در دفتر خود وارد كنيد، بايد مطمئن باشيد كه از درسمعلم ، اگر نگويم هيچ بهره‌اي نبرده‌ايد، بهره بسيار كمي برده‌ايد.

كاردر منزل

قبل از هر چيز تاكيد اين نكته ضروريست،تكليفهاي مربوط به هر درس را ، در همان روزي انجام دهيد كه درسش را در مدرسه خوانده‌ايد.فرض كنيد امروز دوشنبه است و شما درس جبر داشته‌ايد. وقتي بعد از پايان كلاسها به منزلمي‌رسيد، وفتر جبر خود را برداريد و تكليفهاي جبر را انجام دهيد. اگر فقط هفته‌اي يكبارو روزهاي دوشنبه با دبير جبر خود روبرو مي‌شويد، تكليف هر هفته را بايد عصر دوشنبههمان هفته انجام دهيد، نه عصر يكشنبه هفته بعد. شما هر قدر حافظه‌اي نيرومند داشتهباشيد، با گذشت يك هفته ، بسياري از نكته‌هايي را كه در كلاس شنيده‌ايد، از ياد مي‌بريدو در نتيجه ، نمي‌توانيد با موفقيت كامل بر موضوع درس مسلط شويد. بعد از به پايان رساندنكارهاي مربوط به همان روز ، كافي است مراجعه‌اي تند به درس‌هاي فرداي آن روز بكنيدتا براي فردا آمادگي داشته باشيد.


دسته ها :
X